Point Avenue

point-avenue-top-image

За семейства с история и бъдеще

Point Avenue е сграда с модерно изпълнение и интериор, запазила духа на класиката в архитектурата,която предоставя възможност за дом на съвременния човек, в непосредствена близост до центъра на града и активния живот. 

В Point Avenue ще намерите удобства и стойност надхвърлящи вашите очаквания, в идеално разположена обстановка.
Функционални апартаменти, разположени в сърцето на града и сграда носеща аристократичния дух от миналото пренесен в съвременният и забързан живот.

  • Площ на парцела - 3 603 кв.м.
  • Разгърната застроена площ –  9 254 кв.м.
  • Обща разгърната застроена площ – 12 899 кв.м.
  • Брой апартаменти – 83
  • Брой етажи – 5
  • Брой гаражи – 83
  • Брой паркоместа – 38
2-стайни
3-стайни
Мезонет
гаражи
всички свободни

Иконичен дизайн с класически привкус, сега модерен дом за Вас

Глътка свеж въздух, предлагаща удобство, стил и достъпност

Най-добрият момент да притежавате апартамент в центъра на Пловдив

Архитекти:

Студио за архитектура и дизайн СИБА

арх.Иван Бобев

Студио за архитектура и дизайн СИБА предлага комплексно инвестиционно проектиране в строителството. Дейността обхваща предпроектни и териториално-устройствени проучвания, свързани с инвестиционното проектиране в строителният процес, консултации, преценки и анализи. Студиото има необходимия управленски опит и разполага с висококвалифицирани изпълнителски кадри, притежаващи голям опит в организиране и изпълнение на разнообразни проектни дейности.

Цели и предизвикателства в проекта Point Avenue:

Историческо значение и емблематична визия
Съхранение на историческата архитектура на сградата
Симбиоза между класически стил и модерни архитектурни решения
Запазване на дебелите зидове и високите тавани, характерни за сградата
Изграждане на първите по рода си Лофт жилища в града

История

Пловдив. Град на художници, поети, артисти и… тютюн. Някога, в началото на миналия век, вървейки по централните улици на Пловдив, мирисът на тютюн бил осезаемо натрапчив. Макар изгубил някогашната си слава на тютюнева столица на България, Пловдив все още пази спомена за славното си промишлено минало - тютюневите складове.

Освен, че са част от промишлената история и забележителни образци на тогавашната архитектура, тютюневите складове били мястото, където се разиграли едни от най-ярките събития от политическата история на града и страната. С проектирането им са свързани имената на най-добрите пловдивски архитекти от миналия век и неслучайно се съревновават с европейските образци на подобни сгради от този период.

Днес, в сърцето на оживения Пловдив, ще откриете модерни жилища, предлагащи уединение и комфорт в забързаното ежедневие. Една от най-обсъжданите постройки в Пловдив, собственост на големия тютюнев магнат, Томасян, някога складирала в себе си стотици тонове първокачествен тютюн, изнасян за страните от западна Европа, днес се възражда и се превръща в дом за модерните пловдивчани.

В нея ще намерите удобство и стойност надхвърлящи вашите очаквания, в идеално разположена обстановка! Функционални, наскоро изградени апартаменти и многобройните удобства на градския център са само част от нещата, на които ще се насладите в тази красиво поддържана и професионално управлявана, привлекателна среда.